05 Mart 2007

milena-gudrun



bir haftadan beri, evde radyo 3 çalıyor. trt'nin olan. bir vakitler olduğu gibi (ben queen'i de ilk defa burada dinledim zaten) (bir zamanlar ef em fem em hadiseleri yoktu bu memlekette bildiniz de mi?) sessiz, sakin, iyi geliyor. eksen'i bile kaldırmıyor zaten bünye bir noktadan sonra. 88.2, bu da adresi.

milena'yı bitirdiğim günün gecesini hatırlıyorum. balkon demirlerinden tutup, yüzümü göğe çevirip bakınca onu görür gibi olmuştum sonra da tuhaf bir güvensizlik duygusuna kapılmıştım; her an aşağıya düşecekmişim gibi hissetmişim (27.8.2003'müş. "defter" elimde ne de olsa). bir zamandır da işte kızıl ordu fraksiyonu'na takıldım kaldım. bilhassa gudrun ensslin'e... fotoğrafları gözümünün önüne gelip gelip duruyor. bir de hücresinde öldürülmüş; güya kendini asmış olarak bulunmuş hali.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

neymis ozelligi bu milena'nin?
guzelmiymis?

kafcamus dedi ki...

muhterem anonim,

kitabın linkini oraya alın okuyun da neymiş özelliği anlayın diye koyduk yahu, allaallaa...

ayrıca da güzel olmaya güzeldir.

"En çok seni seviyorum diyorum ama gerçek sevgi bu değil sanırım, sen bir bıçaksın, ben de durmadan içimi deşiyorum o bıçakla dersem, gerçek sevgiyi anlatmış olurum
belki..." - F.K., Milena'ya Mektuplar

Adsız dedi ki...

yani anonim deyip gecmediniz, cevap yazdiniz ya tesekkuru bir borc biliyorum. eh madem güzel ben bir bakayim bu kitaba diyeceklere bu kitabin nerede bulunabilecegini de soylerseniz pek sevinirim.

lakin bu kitap yillar once kapanan afa yayinlarindan 1991 yilinda cikmis ve bir daha basilmamistir bildigim uzere. sahaf yollarini asindirmak Margarete Buber Neumann'in bu kitabini -satmaya karar vermis birileri varsa eger sayet- bulmak kolay olmasa gerek.

Oyle yazdim bulun demeyelim. Ben tavsiye ettim, siz bulun okuyunculuktan kacinmak lazim. blog yapmanin da bir ciddiyeti var canim.

kafcamus dedi ki...

değerli anonim,

geçmeyiz tabii ki. o kadar yolunuzu düşürmüşünüz iki kelam laf etmişiniz, biz sizden cevabı esirgersek kapatalım dükkanı.

ayrıca da kitap aşkıyla yanmış tutuşmuş bünyelere hizmet bizim görevimizdir. haklısınız, afa yayınları kapanalı epey vakit oluyor. bir vakte kadar tektük kitaplarına hala rastlamak mümkündü. şansınız varsa milena'yı da bulursunuz netekim. sahafta mahafta ama "yok uğraşamam" diyeceklere:

http://www.everestyayinlari.com/kitaplar.asp?b=289

peki bu kitabı everest tekrar bastı madem neden biz ilk link olarak onu tercih etmedik? girince o sayfaya göreceksiniz, başlık olmuş "milena: kafka'nın kadını". tabii bir de alta kafkaseverleri sobelemek için kafka fotoğrafı!

"portakal orda kal" diyoruz işte buna. milena, kafka'nın kadını olmaktan başka bir şeydir; milena milena'dır. milena, milena olduğu için kafka'nın da kadını olmuştur. ki olmuş mudur? hayır, kimsenin kadını olmamıştır! okununca görülecektir.

yine de bulamazsanız vereyim diyecektim hatta lakin kalktık baktık yok, angara'da kalmış kendisi.

hasılı, görüldüğü gibi öyle yazdım buluncu bir anlayış blokçuluk anlayışımızda yoktur.

başka bir arzunuz?

hayırlı günner...

Adsız dedi ki...

Kafka'nın kadını yaftasına ben de sinir oldum. Fırsatçılık aldı yürüdü.

Bu arada aşmış blokçuluk anlayışınızdan ötürü sizi tebrik etmek isterim. Can-ı gönülden...

Yani neredeyse bloklarınızı okuyanlara kitap göndermeye başlayacaksınız.

Anonim deyip geçmediniz, elin anonimine bir de ben size vereyim okuyun kitabı dediniz. Hizmette sınır tanımıyorsunuz.

kafcamus dedi ki...

tebrikinize teşkürle karşılık veriyoruz.

promosyon başlatmış değiliz tabii blokumuzu okuyana kitap kabilinden, lakin ortada sahici bir merak varsa, onu gidermek için elimizden geleni yaparız. hem üstelik artık elin değil, kafcamus blokçulukun anonimisiniz.

kabakmeltemi dedi ki...

ürperdim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...