19 Aralık 2008

insanlar ve sözler


yaşadığı baskıyı soruyorlar adama, milyon dolarlık bir takımın başındayken, milyon dolarlık futbolcuları idare ederken, milyon dolarlık kupaların peşinden koşarken. "Baskı?" diyor, "Ne baskısı? Baskı fakir insanların ailelerini beslemek için çırpınırken yaşadığı bir duygudur. Güneşin doğuşundan, batışına kadar çalışıp çocuklarını beslemeleridir."

bazı insanları bazı sözleri söyledikleri için severiz, bazı sözleri de bazı insanlar söyledikleri için. bu ikisinin kesiştiği yerlerdir, hayatımıza çizdiğimiz yönü belirleyen çoğu zaman: insanlarımız ve sözlerimiz...

6 yorum:

kabakmeltemi dedi ki...

evet, sen gibi...

demet dedi ki...

bazılarını da kelimelerdeki derinliği görebildiği için severiz.

kafcamus dedi ki...

muhterem kabak meltemi,

evet, baskı konusunda ben de tam olarak mourinho gibi düşünmekteyim.

kafcamus dedi ki...

kıymetli demet,

"kelimeler, dolu silahlardır" demiş sartre. kelimelerimize dikkat etmek mühim hayatta.

Adsız dedi ki...

kelimeler genelde rakamlar gibidir. biraradalığı ve biraradakilerin sıraları belirler değerlerini. ama bazı sayılar da tek basamaklıdır.
Bu nedenledir ki blogçu kardeşimiz, insanlar ve kelimeler ya da cümleler yerine sözler başlığını kullanmıştır, kanımızca çok yerinde olarak.

Kelimeyi bir söze çevirmek söyleyenin elinde olduğundan, kıymeti elbette söyleyene göre değişir. Ama cümleleri anlamak anlayanın hakimiyet alanında gerçekleşeceğinden, onun kıymetini belirleyen dinleyici/okuyucudur.

kafcamus dedi ki...

adli tip muhterem,

barthesvari girişiminiz ne şık. var olun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...