24 Eylül 2008

"e lule lule, mace mace..."


vücut sıcaklığı 38-39 derece; geceleri dehşet görüyor ama aslında ileri derecede miyop; patisinin içine sakladığı tırnaklarını sık sık törpüler, heyhat bana karşı bir kere bile düşmanca kullanmamıştır; kendini yalamayı pek sever ki o buna temizlik diyor; inadına hastayız, bıkmadan usanmadan miyavlayabilir istediği oluncaya kadar, üstelik bunu çok ritmik, matematik süreler içinde tekrarlar; şaşmaz hareketlerini yapmadan yapacağı işi yapmaz, misal yatağa gelmek için komodinin üstünden geçmesi farzdır; biraz korkaktır; havayı koklar koklar koklar; uzun uzun uzaklara bakar; gözlerini dikip tavanı dinler; zen budistidir; pencerenin pervazına oturup mahalleye muhtarlık eder; anası-babası, ne zaman doğduğu, akrabalarının olup olmadığı belirsiz; ben kitap okurken, çalışırken gelip kitabın, kağıtların üstüne otururken gözlerimin içine bakar; ayak sesimi tanır, eve geldiğimde çokluk kapının ağzında bekler; kuş seslerini taklit edebildiğini, onları böylece kandırıp yakayabileceğini düşünür; sinek avlamak konusunda bir numaradır; üzerime, koluma yatmadan önce iki patisiyle uzunca, transa geçmiş gibi hamur yoğurur ama bir anda vazgeçip başka yere gidebilir...

ben, yatakta ona sarıldığımda, kafasını koltuk altıma soktuğunda, gırgırgır ses çıkardığında az şeyden duyduğum mutluluğu duyarım, kendimi iyi hissederim.

pıt geleli bu üçüncü sene.

4 yorum:

yavuzy dedi ki...

Sağ menüde Bile Karasu göremiyoruz, kitap ve kedi sevginizin bir bileşimini simgeleyen bir isim olamaz mı oysa?

kafcamus dedi ki...

sayın d.e.,

acaba bir yankış anlama mı var? o sağ menü halihazırda okuduğum kitapları gösteriyor sadece. bilge karasu hastası değilizdir ama severiz kendisini. fakat evet "ne kitapsız ne kedisiz"i okudumadım misal. kısmetse olur.

kabakmeltemi dedi ki...

Ne güzel yaa... Şanslı insanlarız biz, çok.

Nefis'in de 3. yılı. İyi ki geldi...
Pıt'a selamımı söyleyin.

kafcamus dedi ki...

elbette ilettik. siz de nefis'e selam çakın tabii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...