22 Aralık 2006

ortak zaman: en uzun gece...

- her erkek hayatında bir kez "genelev nerde?" sorusuna muhatap olur mu, yoksa bu sürekli benim başıma gelen bir şey mi? angaraları da sayarsak bu, dördüncü ya da beşinci oldu. soranların hep "arkadaş askere gidecek de" demesi ayrı bir sosyolojik mesele. yer: karaköy'deki yeraltı çarşısının tünel çıkışı.
- ekmek parası isteyeni, çorba parası isteyeni, hiçbir şeysiz isteyeni, "otobüse bincem param yok" diyeni gördüm ama "bi cep kanyağı ısmarlasana abi" diyeni ilk defa gördüm. kestane de ister miydi acaba? yer: istiklal caddesi.

- sürekli görüp durduğum bir kız var. birlikte tramvay bekliyoruz arada sırada (ama sahiden arada sırada), birlikte sultanahmet'te iniyoruz (arada sırada), o da yayınevinde ya da işte yazı-çizi işinde (sanırım), birlikte tünel'e bindik (bir kere), istiklal'de gördüm (bir kere). dün kitapçılarda saçma vakitler geçirip, kendimi dışarı attığımda yine karşıma çıktı. bir oğlanla yanyana yürür gibiydi dedim "bu mu la bunun erkek arkadaşı". onlar önde ben arkada yürürken, fransız konsolosluğunun önüne doğru oğlan kıza yaklaştı bir şeyler söyledi. kız bir anda ürküp, hiçbir şey söylemeden kafası önünde gittikçe sola doğru yanaştı, dallama da sağa çark etti. meğerse asılıyormuş işte. bakalım bi daha ne zaman görecez. yer: istiklal caddesi

- sokağın başına bir vcd'ci açıldı. kapanıp gider sanırım. ama kocaman bir kağıt yapıştırmış vitrine: "lost bulunur". "ulan" dedim, "ulan"... yer: başkurt sokak girişi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok mu merak ediyorsun ne zaman göreceğini, çok mu? görmeyeceksin işte hiç bir zaman o kızı, hiçç bir zaman! hıh!

kafcamus dedi ki...

saygıdeğer anonim insan,

o kadar çok merak etmiyorum. çünkü o kadar çok merak edince olmayacağını biliyorum. ama tekrar göreceğimi de biliyorum. yahu zennnciyim ben. görünce haber edecem zaten merak etmeyiniz.

durun yahu yoksa siz o kız mısınız? evet evet, google'a "sürekli görüp durduğum bir kız var" yazınca (dikkat: tırnak içinde olacak ama) benim blog çıkıyor (valla bak, dene). o'sunuz siz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...