19 Aralık 2006

"bilgisayar derslere yardımcı olur"

"bilgisayar derslere de yardımcı olur" efsanesi geldi aklıma sabah. ben bilgisayarla ilk amcamın eve getirdiği sinclair spectrum'la tanıştım. küçücük bir aletti. oyun kasetlerini (bildiğiniz müzik kasedi, ki artık onların da pek uzun bir ömrü kalmadı sanki. ne yazık), teypten (bildiğiniz teyp! ama tabii kaset devri geçince onun da ömrü bitiyor işte)(doğanın dengesi denen şey de bu değil mi?) bilgisayara yüklerdik (acayip, cızırtı dolu bir ses çıkardı). enteresan oyunlar oynamışlığımız var kendisiyle.

lakin devir commodore 64 devriydi. arkadaşların evine birbir girdi o 64 bizim eve girmedi. yavaş yavaş yayılan "bilgisayar derslere yardımcı olur" efsanesinden biz de nemalanalım dedik, sinclair'le saçma saçma grafik resimler yapmaya kalktık, resimle ilgili her konuda olduğu gibi beceremedik. sonuçta günlerden bir gün muhterem pederimiz bize ters köşe yaptı: "siz bunu madem oyun için alacaksınız, sega alalım". kabul etsen bir türlü, etmesen bir türlü (sega da sega ama, zamanın playstation'ı). kabul ettik tabii. heyhat, bu sefer de pc denen şey aldı yürüdü. "bilgisayar derslere yardımcı olur" efsanesi daha da büyümüştü. yine hamle yaptık. yok.

ilk bilgisayarım ancak 1998'de alındı. internet diye bir şeyden söz ediliyordu ama böyle değildi. falan falan...

3 yorum:

ritmikmelankoli dedi ki...

oooo resmili bolg...
hızlı gidiyosun kafcamus!
madem resim koyabiliyorum, üzerine yazı yazayım, sebepsiz olmasın tavırlarını da buradan değerlendirip 60 milyon!!! önünde rencide etmek istemem seni.

kafcamus dedi ki...

ya arkadaşım sen bela mısın yaa? kendim beceremiyom diye kamuoyusunu da yanıltıcı açıklamalar... ayrıca memleketimiz oldu 70 milyon, senin daha 10 milyon fırın ekmek yemen gerek yane...

kafcamus dedi ki...

"resmili blog" ne demek onu da sormadım dikkat edersen... bizim hep sivil olduğumuz malum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...