17 Kasım 2008

"halka hizmet hakka hizmet"

neler olmaktadır anlamış değilim; 3-4 gündür hz. google'a la şantami kantare yazan buraya geliyor akın akın. buldukları da bu . hayır, duymadığımız bilmediğimiz bir şey mi var anlamadım. gelenler de zaten bir şey bulamayıp muhtemelen küfrederek gidiyor. işi gücü bırakıp "halka hizmet hakka hizmet" diyoruz o zaman.

şarkının orijinal adı "lasciatemi cantare". "l'italiano" olarak da biliniyor. esas söyleyen toto cutugno, ki biz tabii ki celentano versiyonunu tercih ediyoruz. bitti mi? bitmedi. ben sözünü de görmek isterim diyenler, buraya buyursun, ki sürpriz türkçesi de var. bitti mi? bitmedi. dinlemek isteyen de buradan buyursun. (ama yanılmayın bu söyleyen toto abi, adriano abi değil)

biraz da kişiselleştireyim, ben küçükken bu şarkıyı manasızca pek söylerdim. muhtemelen arayıp duranlar da hep benimle aynı durumda zaten. toto abi ise gözümün önünde eurovision 90'da "insieme 1992" diye bir şarkıyı söylerken durup duruyor. kendisi memleketteki laşantami cantare arayışını duysa kesin ilk uçağa atlar gelir o da ayrı tabii.

ps. sokak çocuğu mehmet'in söylediği şarkıya la şantami kantare demişim, ama hayır, o feliçita'yı söylüyordu. şimdi buraya da feliçita yazdık, bi de onun dalgası gelir ya hadi bakalım hayırlısı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bundan muzdarip başka bloggerlar da var :

http://thesaint.wordpress.com/2008/11/14/litaliano/

kafcamus dedi ki...

şahsen arkadaşı çok iyi anlıyorum. ama bizim hizmetimiz onunkinden daha iyi tabii:)

Adsız dedi ki...

:)

kabakmeltemi dedi ki...

vaay ne iyi bir insansın... google da pek münasebetsiz...

kafcamus dedi ki...

değerli kabakmeltemi,

bizimki daha ziyade "vatandaşın işi görülsün" yaklaşımı yoksa iyiliğimizden değil...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...