16 Ocak 2008

homo academicus



Laurentius de Voltolina,"Liber ethicorum des Henricus de Allemania"

arkamda şehla, çarpık dişli, hiç durmadan konuşan bir akademisyencik; dombili ve çirkin suratlı arkadaşı. yüzlerini görene kadar sadece seslerinden 10 seneye kalmaz ne kadar "melun" hocalar olacaklarını anlamıştım. akıp giden pek güzel kitap tekmeyi yapıştırmak'ı bir türlü okutmadılar. sınav salonuna girmişmiş, gözetmen çocuk çık dışarı diye bağırmışmış, "fekat ben araştırma görevlisiyim" demişmiş, çocuk "ay pardon" demişmiş, dombili arkadaşı da veriyor coşkuyu "ay demek hala öğrenci gibi gözüküyorsun", hihihihihi, hohohohoho...

sonra birine yer vermek için ayağa kalktığımda kalan yol boyunca, eminönü-sultanahmet arası, yüzlerine baktım. beni istemeyen akademiye sahiden şükredip, bunlardan birinin bir zaman sonra en "elegan" tavrıyla dükkandan içeri gireceğini, tezinde Tanrı kelamı varmış gibi ballandıra ballandıra anlatacağını, çok iyi hoca olduğunu hissettirmeye çalışacağını düşündüm. ulan ama işte ben sizi gördüm tramvayda. üstelik onlardan daha beterleriyle, daha da "hoca" olanlarıyla haftada bir-iki telefonda konuşuyorum...

7 yorum:

yavuzy dedi ki...

tüm bi camiayı töhmet altında bırakmışsınız; hiç bi şerh düşmeden... neyse üzerimize alınmadık ama ders çıkardık.

kafcamus dedi ki...

muhterem,

anladın sen benim dediğimi zaten...

Adsız dedi ki...

Eline sağlık. Yüreğine bereket.

kafcamus dedi ki...

f.c.,

eyvallah. senden ses duymak pek güzel tabii.

Adsız dedi ki...

Kisa bir sure sonra TR'ye donup master yapmak isteyen biri olarak, bu yaziyi yazmaktaki amacin beni korkutmak miydi, degil miydi, bilemedim:)

saka bir yana,
ne desek bos.
krallarin ve kralicelerin bol oldugu bir ulkede yasiyorsunuz.

bu mentalite sorunu ozel ve devlet universiteleri arasinda farklilik gosteriyor mu?

ligea dedi ki...

yazınızıgörüncedayanamayanlardan:aklıma gargantua geldi,bir türk gargantuasının yazılması şart, üniversitelerin ahvali seriatını anlamak içün.
size ulasmamız blogdan blogadır, fakat akademi zamanlarında birlikte ders almıslıgımız da var,gorsek hatırlarız birbirimizi, selamlaşırız kimbilir..
yazılarınızda iyi seyirler

kafcamus dedi ki...

sevgili ligea,

ben görmeden gönderdiğiniz selamı da aldım kabul ettim, aynısından size de yolladım. umarım rastlaşırız da tabii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...